Mora Gymnasium- high school, dormitory

Address: Älvgatan/Kristinebergsgatan, 792 32 Mora  show map
Location: Mora central
Guest score: 96% (529 of 550 recommend) (144 reviews)

Guest score: 96%

(529 of 550recommend)
Overall opinion 4 of 5
Services 4.4 of 5
Hostelcondition 3.6 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3.5 of 5
Cleaning 3.7 of 5
Value for money 4.2 of 5
About our guest reviews: The guest reviews are submitted by our guests after their stay. They are opinions of guests that reflect their experiences when staying at this property. Scores are based on a 1 (poor) to 5 (excellent) rating system.

Individual reviews by our guests (showing 31-40 of 144)

Ventilationen i rummen på skolan var tyv...

Recommended by Ida Zandi, Sweden (Sweden Fri 04 Mar 2016)
“Ventilationen i rummen på skolan var tyvärr avslagen då det var helg. Fläktar slog till mån morgon kl 06 och då blev det jättebra ventilation. Detta kanske kan regleras så att de är på även under helgen när det ska bo så många människor där!”
Overall opinion 4 of 5
Services 4 of 5
Hostelcondition 3 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 5 of 5

Tips på förbättringar

Recommended by Malin, Sweden (Sweden Fri 04 Mar 2016)
“Det är svårt när många som ska åka olika lopp placeras i samma sovsal.. det gör att vissa vill tända lampa tidigt för att se något, kunna packa ihop osv, och vissa vill ha mörkt och sova. Toaletterna är små och det skulle inte skada om papperskorgarna tömdes lite oftare.. för en överfull papperskorg som svämmar över inkräktar tyvärr lite mycket på den begränsade ytan som finns att tillgå på toaletterna. Mer info om bemanning och kanske bättre skyltat till ex bagagerum skulle inte skada (så man tidigt på morgonen innan man ska iväg och åka nio mil, inte ska behöva jaga det rummet för man får ju inte lämna bagaget i salen, och det fanns ingen personal att fråga då). I övrigt är det prisvärt, bra med frukosten och att det finns luftmadrasser att hyra.”
Overall opinion 3 of 5
Services 3 of 5
Hostelcondition 3 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3 of 5
Cleaning 2 of 5
Value for money 3 of 5

Allt funkade bra utom madrassen som var ...

Recommended by Anonymous , Sweden (Sweden Thu 03 Mar 2016)
“Allt funkade bra utom madrassen som var obekväm och svår att sova på. Frukosten var utmärkt.”
Overall opinion 4 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 5 of 5

Bra boende men inget vandrarhem

Recommended by Thomas Nordqvist, Sweden (Sweden Thu 03 Mar 2016)
“Jag vill börja med att säga att jag tycker att boendet på Mora Gymnasium är mycket bra och att jag valt det frivilligt, men det är inget vandrarhemsboende utan boende i sovsal direkt på golvet, vilket bör framgå tydligare. Men bortsett från detta klagomål tycker jag att det är ett perfekt sätt att övernatta på för den som behöver någonstans att sova och tillgång till frukost på race dagen. Avståndet till målområdet och alla Vasalopps faciliteter som nummerlappsutdelning, vallning, restaurang m.m. är perfekt.”
Overall opinion 4 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 3 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 5 of 5

Sova skolsal

Recommended by Stakaren, Sweden (Sweden Thu 03 Mar 2016)
“Man kan inte begära mer om man vill övernatta i en skola och för det priset. Det är trots allt helt ok. Tyvärr står dock inget om att man kan hyra madrasser. Då hade man sluppit att släpa med sig egen. Bra frukost fanns för en överkomlig peng.”
Overall opinion 4 of 5
Services 4 of 5
Hostelcondition 3 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 5 of 5

mixad sovsal

Recommended by skagget , Sweden (Sweden Thu 03 Mar 2016)
“Ett enkelt prisvärt boende men man tog in för många i den mixade salen som vi bodde i blev trångt. ”
Overall opinion 3 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 4 of 5

Boende på St Mikaelsskolan i Mora

Recommended by Skistar, Sweden (Sweden Thu 03 Mar 2016)
“Boendestandarden som sådan är vad man kan förvänta sig av golvlogi i en skola. Inga konstigheter. Rätt långa korridorer och därmed rätt långt till toaletterna från vissa rum. Till skillnad från i Vansbro ingår inte frukost i bokningspriset. För den debiteras 80 kronor, vilket är hutlöst. Skolan ligger inte så farligt långt till och från målområdet för Vasaloppen respektive bussarna till Sälen”
Overall opinion 3 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 3 of 5
Facilities (shower, wc etc) 2 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 3 of 5

Ingen sovplats

Recommended by Anonymous , Sweden (Sweden Thu 03 Mar 2016)
“Första natten fick vi sova i en korridor då det inte fanns någon plats dit vi blivit skickade. Det var toaletter o spring hela natten. Inget nummer fanns att ringa då vi kom senare men dock innan receptionspersobalen gått. Vi är missnöjda med den natten. All sömn är viktig i dessa sammanhang . ”
Overall opinion 3 of 5
Services 4 of 5
Hostelcondition 3 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 3 of 5
Value for money 4 of 5

Tak över huvudet för vasaloppet

Recommended by skåningpåskidor, Sweden (Sweden Thu 03 Mar 2016)
“Boende på skola i klassrum inför vasaloppet. Precis vad jag behövde. Kort gångavstånd till vassloppsområdet. Bra värde för pengarna. Det enda bristfälliga var information i epostbekräftelsen, tex information om parkering, receptionens öppettider stämde inte, saknade lite info om faciliteterna... Annars allt bra.”
Overall opinion 4 of 5
Services 4 of 5
Hostelcondition 3 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3 of 5
Cleaning 3 of 5
Value for money 4 of 5

Skolsal

Recommended by Claes, Sweden (Sweden Thu 03 Mar 2016)
“Man ligger ju på golvet, tillsammans med flera andra. Alla med samma mål, att åka skidor Sälen-Mora. Funkar då bra, men som vandrarhem är jag tveksam.”
Overall opinion 3 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 3 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 3 of 5


Customer service


Book with us

Widest range of accommodation, activities and tickets in Swedish Dalarna.

Payment options

Customer service

Book with us

Widest range of accommodation, activities and tickets in Swedish Dalarna.

Payment options

Our main sponsors